1 нещо, което може да съсипе 1 семейство

Забелязвате ли колко много реклами на казина има по билбордите и по телевизията. Хазартът е нещо, което може да съсипе живота на един човек, както и на цялото семейство. Много е важно да разберем, че бързи и лесни пари няма. Ако искаме да постигнем успех в живота, трябва да развиваме потенциала си всеки ден!

 

Ако си губиш времето по казината, където пиеш, пушиш и се дрогираш, то не се изненадвай, че нямаш жена и деца до себе си. Никой няма да те търпи такъв! Ако имате човек с подобни проблеми в живота си, е много важно да съберете смелост и да му заявите, че ако продължава с това, ще го напуснете и няма да ви види повече. Това не трябва да е заплаха, а ясно предупреждение за сериозните ви намерения! Това действие от ваша страна би могло да спаси цялото семейство. За да го направите, обаче, са ви нужни здрави граници. Имате ли такива според вас? Можете ли да се заявите на такъв човек и наистина да направите това, което сте намислили?

 

Темата продължава във видеото. Приятно гледане…

Човек, който се чувства обичан и ценен в семейството си, има сигурна среда, има и здрави граници; наясно е с чувствата си, не се притеснява да ги изразява, не се страхува от отказ, отговорен и продуктивен е, което му позволява да напредва в живота. Докато други хора, които не са имали този късмет, родителите им са били емоционално студени, ставали са свидетели на скандали и насилие, израстват като психологически сираци. Те не знаят своята стойност като човешки същества, винаги се съмняват в другите хора, несигурни и нещастни са през повечето време, нямат лични граници, не могат да изказват нуждите си на глас, отстъпчиви и безотговорни са; често обвиняват другите за несполуките си, търсят си оправдания, не могат да казват „не“, често не спазват обещанията си…

 

Когато никой не им е показал, че са значими като деца, няма как да го вярват като възрастни! От тук идват и зависимостите към алкохол, наркотици, хазарт, безразборен секс и пр. Тези хора доброволно отдават свободата си и то на неща, които бавно, но сигурно скапват всичко хубаво в живота им. Липсата на граници е сериозен проблем, създаден в детството, но най-разрушиелен става като сме възрастни. Това е причината да позволяваме другите да ни нараняват и често да сме жертви, вместо победители!

__________________
Ваня Павлова
брачен консултант
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар