Състояния на жената „Домакиня“

Есен – Домакиня (майка, хазяйка) – дава енергия
– елемент земя = Земята е силна и стабилна, дарява на жената практичност, сериозност и надеждност; излъчваш мъдрост, спокойствие, живот и увереност в себе си; грижовна домакиня. Земята е нашият свят, цялата планета. Домакинята може да взема всичко, което поиска. Стихията на земята ти дава увереност в себе си, вяра в своя талант, умение да завършиш започнатото, да превърнеш творческата идея в нещо осезаемо. Земята може да е плодородна или пресъхнала. Затова земните знаци се нуждаят от вода. Характерно за тях е вечното съзидание, постоянния труд, водещ до успеха; не са припряни, имат много увлечения и хобита; най-важното за тях е семейството, дома; търпеливи са и умеят да слушат -родени реалисти; не правят грандиозни планове, земни замисли с реални дела. Вътрешният мир за тези хора е много дълбок; не демонстрират как се чувстват, но имат чувствителни сърца; отзивчиви хора. Практични и логични, стабилни и спокойни, сдържани в чувствата, планират и организират,

Мъжът очаква на физическо ниво, жената да се грижи за него, да го храни с вкусни закуски и вечери, да подрежда дома, да го подкрепя и успокоява в трудни моменти. Колкото повече знаеш за мъжа, какво очаква, толкова по-лесно ще станеш жената на неговите мечти.ЗАЩО се питаш все ти трябва да се нагаждаш спрямо мъжа? На физическо ниво ти си актриса и просто сменяш костюмите – важно е как ще играеш и как ще се прояви твоята индивидуалност – даваш на мъжа онова, което иска, а срещу него той ще ти подари целия свят.
Мъжете от клана на творците са най-подходящи или първооткривателите за жени – домакини. Стават лидера в семейството, което е добре дошло за творците. За първооткривателите  – прекрасно улавят настроенията му и могат да се нагодят спрямо него – успокояват и приласкават го. Въпреки че води всичките му дела, тя го оставя да се чувства главния, оставя на него последната дума, но това не значи, че ще направи така, както е казал той. Позволява на мъжа да командва, но деликатно и нежно управлява тя.

Има прекрасен вкус, избира удобни дрехи без много украшения.
– Физическа власт – задоволява сетивните потребности на мъжа и той може да бъде неин син. Домакинята държи в ръцете си всичко – и дома, и мъжа и бизнеса. Това е състоянието на спокойна увереност в себе си и в това, че ще стане така, както иска тя. Умее да получава резултата и да се наслаждава на победата. Управлява света си меко и деликатно. Създава у дома атмосфера на уют и топлина; глези цялото семейство с най-вкусните ястия и то точно тези, които обичат най-много. Домакинята знае кой аромат привлича най-много нейния мъж, кое точно радва очите му; кои думи в коя минута да му каже. Понякога тя знае за мъжа повече отколкото той сам знае за себе си и използва тези знания за общото благо. При пазар е много рационална и купува само нужните неща – нужни за луксозния начин на живот. Освен средства за такъв живот са необходими и мислене за изобилие. Домакинята е жена вълшебница, която може да превърне грозотата в шедъовър с един замах.
– камък диамант – бял, светло жълт – символ на стабилността и увереността в себе си.

Какво отличава жената – домакиня? – Тя се грижи за себе си и обича комфорта. Когато обичаш да ти е добре = обичаш себе си – не си позволяваш да носиш лоши материи, евтини неща, тесни обувки, да ядеш лоша храна. Това НЕ е прахосничество и разточителство като да си купиш 10 рокли, а да носиш една. Изисканата жена купува една скъпа вещ и я носи с удоволствие; избира едно блюдо и се наслаждава на това, което яде. Когато се любуваш на себе си, всички започват да ти се любуват. Домакинята разпростира любовта си и върху околните. За това състояние са важни отношенията с майката – те влияят на отношенията с мъжете и върху трудностите, които имаме в живота. Ако отношенията ни с майката са лоши, ще ни е много трудно. Отношенията с бащата влияят на твоята сексуалност и на финансите. Енергията от майчиния род те зарежда с увереност в себе си. Ако таиш обида към майка си, баба си , тогава пречиш на тяхната сила да те подкрепя, не чувстваш връзката с твоя род. Цялата неувереност се ражда от недостатъчно любов, критика. НО ТОВА Е В МИНАЛОТО! Практика е 0 дни да се покланяш към земята и да казваш “Прости ми, мамо.”

Диаманти, палто от норка, чанта от крокодилска кожа – атрибутите на домакинята. Не е облечена в пеньоар и чехли, седяща пред печката. Нейният свят е на изобилие и щедрост. Тя дава, защото има много. Домакинята полага много грижи за себе си – готви, но маникюрът й е безупречен, защото ползва съдомиялна. Позволява си скъпи бижута и вещи. Никога не носи синтетика, обича оранжево, кафяво, златно, жълто и бордо. Домакинята е елегантна жена, която си знае цената. Тя купува само най-скъпото и най-хубавото. Основна грижа за Домакинята е нейния дом – размерът на дома влияе на благополучието на неговите обитатели. Колкото по-просторно и с по-малко вещи, повече светлина и пространство- толкова по-добре. В кухнята да изобилства от храна – тя е мястото където се събира цялото семейство и това създава аура на благоденствие, но задължително да има ред – винаги поддържано чисто.  Холът трябва да бъде изискан. Ако в спалнята трябв ада има малко вещи, тук те трябва да са много. – да бъде ярко и интересно с книги и неща, за които да говориш с гостите.

Само след като получиш предложение за брак, можеш да започнеш да създаваш уют в общия ви дом и да готвиш манджи. Ако нарушиш тази последователност, връзката или бързо приключва, или се проточва, но не води до нищо. Ако си вършила всичко правилно, ти си затворила кръга на женската сила.

 

__________________
Ваня Павлова
семеен терапевт
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар