Избери да обичаш себе си

ИЗБЕРИ ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ!

Промяната започва отвътре – навън или както Джим Рон казва: „Ако искаш да промениш света, първо промени себе си“.
Единствената сила, на която може да се разчита и която е достъпна на всяко човешко същество, е силата на собствените му мисли. Само тях може да контролираш. А ако го правиш с ясно съзнание, ще се научиш и да контролираш емоциите си, а оттам и поведението си. Може да не притежаваш способността да контролираш други хора, но можеш да контролираш начина, по който реагираш на техните действия!
Можеш да избереш да се фокусираш върху своите цели и план за бъдещето и всеки ден да вървиш с усмивка по пътя на живота, приемайки и добрите и лошите неща с презумцията, че “Всичко се случва за твоето най-висше благо”!

ЗАПОМНИ, ЧЕ ВИНАГИ ИМАШ ИЗБОР! ТОВА НИКОЙ НЕ НИ УЧИ! Във всеки един момент, във всяка ситуация, аз винаги имам ИЗБОР – аз решавам – не родителите ми, не партнъора, не децата, не шефа – АЗ ИЗБИРАМ КАК ДА ЖИВЕЯ, КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМ И КАКВО ДА ПРАВЯ и пак аз нося отговорността за всичките си избори!

ОСЪЗНАВАЙКИ ТОВА Е ВРЕМЕ ДА СЛОЖИШ КРАЙ НА ОПЛАКВАНИЯТА И ОБВИНЕНИЯТА! Защото с тях си оставаш “жертва”, а си тук, за да бъдеш “господар на живота си”, нали така?

Ето това е да се осмелите да надскочите себе си и системата, да ре-програмирате „ограничаващите си вярвания“ от детството, да предприемете различни от останалите действия и да постигнете различни резултати. Ето това е да бъдеш автентичен, цялостен, осъзнат, емоционално интелигентен, решителен, проактивен човек, творящ живота си по начин, какъвто сам е избрал, а не какъвто някой друг му е наложил!

__________________
Ваня Павлова
семеен терапевт
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар