Когато той се отдръпва – не прави тази грешка!

В един свят без граници е време да поставиш лични граници, ако искаш да имаш здрави взаимоотношения! Не може само да търпиш прищевките му и да си безгласна струна във връзката. Не е редно да се посветиш на друг и да правиш всичко, само за да е доволен. Така ще го изгубиш… няма да те обича, ще ти изневерява… Послушната, лесна и удобна жена не е желаната!

 

1 основна грешка, която много жени допускат е да поставят мъжа на първо място, да го поставят над себе си. Спират да се развиват и се фокусират единствено върху него. Сякаш са обсебени, сякаш не могат да живеят без него. Това е огромен проблем, който може да развали една връзка! Това отблъсква мъжа!

 

Когато правиш някой център на твоята Вселена, нарушаваш основен закон и плащаш висока цена! Така постъпват хората, които не обичат себе си и им трябва някой друг, за да ги допълва, за да се чувстват щастливи. Така стават зависими, вместо свободни, реализирани личности. А кой иска да бъде с такъв човек, който не уважава себе си достатъчно? – Никой! 

 

Той не иска последовател, а истинска, уверена, равнопоставена жена, с която да се гордее. И тук не става въпрос само за външна красота, ами за позицията в живота, реализацията й. Успешната жена е ангажирана със своите дела, тя е заета да гради бъдещето си и един мъж може само да бъде приятно допълнение към нейния щастлив живот, а не самоцел, спасение и решение на всичките й проблеми.

Запитайте се:
“Чувствам ли, че когато срещна любовта, ще се разрешат всичките ми проблеми?”

Вие толкова силно желаете да сте във връзка, че се хващате като “удавник за сламка” за всеки, който прояви малко интерес към вас. Проблемът е, че всичко у вас крещи “нуждая се от спасение”, а това отблъсква хората и ви пречи да намерите и задържите любовта. Никога не му казвай: „Ти си всичко за мен. Ти си целия ми свят!“. Оставете го да се чувства несигурен в любовта ви, защото мъзжкият ум не е като вашия. Ако жената е мотивирана от неговата любов, то мъжът се мотивира от уважението – уважавай себе си на първо място и после него и ще се радваш на щастлива връзка.

 

Имате нужда от нов проактивен – зрял подход:
Най-важно е да се развивам, да правя неща, които ме радват и да се отнасям с уважение и любов към себе си!
Когато СЪМ в това вътрешно състояние на удовлетвореност от себе си, ще се държа по различен начин, ще поставям лични граници и ще постигна всичко, което пожелая…

 

Защото добрите взаимоотношения се коренят в способността да казваш „НЕ“! Колкото повече поставяш граници на мъжа, толкова по-привлечен ще бъде той от теб, защото ще вижда твоята стойност, ще знае, че си струват усилията му.

 

__________________
Ваня Павлова
брачен консултант
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар