Жената в състояние „Момиче“

Пролет –  Момиче – получава енергия
Ако жената е само в състояние момиче ще е сама, тъй като тя не може да привлече мъжете!
Мъжете обичат да се грижат за момичетата – да им купуват подаръци, да ги носят на ръце, да ги глезят и да ги защитават. Не е ок да сме постоянно в това състояние, защото започва да дразни в един момент.
– камък изумруд – зелен
– елемент вода = Водата дава на жената емоционалност и непосредственост, игривост и мекота; нежно и добро, кротко, доверчиво, послушно, любящо, открито, възторжено; няма логика, всички правила и планове от зимата рухват; капризи, инат, не знаеш какво искаш и не може да ти се угоди. Момичето измива тъгата, отнася мъката и дарява безгранична любов, покой и умиротворение.
Мъжът очаква на емоционално ниво да види в любимата жена едно безпомощно момиче , което има нужда от неговата защита и покровителство, което му се възхищава и възторжено попива всяка негова дума. Момиче, което вярва, че той може да промени света и се радва на неговите успехи, цени усилията и подаръците, дори и най-обикновените.
– Емоционална власт задоволява емоционалните потребности на мъжа и той може да бъде съпруг на жената

Момичето е някъде дълбоко в теб, само трябва да ГО ПУСНЕШ НА СВОБОДА = ДА СЕ ОСТАВИШ НА ЧУВСТВАТА СИ ; да си позволиш да обичаш, да се вълнуваш, дори да страдаш. Момичето може да се радва и на най-простичките неща, да се впечатлява от всяка дреболия, да плаче на тъжен филм и да се смее като лудо над забавна история.
Момичето е емоционална и непосредствена, доверчива и отстъпчива, палава и безрасъдна, изменчива и весела, лукава, спонтанна, открита, доверчива, изпълнена с любов. Радва се на живота във всичките му проявления и е готова да сподели тази радост с целия свят. Възхищава се на мъжа и го приема такъв какъвто е, позволява му да се грижи за нея и да я глези. Тя получава от мъжа защита, грижа и любов, подаръци.

Жената е вълна и нейното главно качество е да приема. Когато приема тя може да се промени! Само като се освободиш от болката можеш да се научиш да даряваш любов, а ако си заредена с любов никой не може да те отхвърли, защото тя е в теб!
Когато си изпълнена с любов към себе си, света, тя е в теб и няма значение дали този мъж те обича, дали приема твоята любов. Любовта е твое вътрешно състояние. Мъжът не може да получи любов от пространството, а жената я съхранява в сърцето си по рождение.Само жената може да трансформира обидите, тъгата и тревогите в любов! Понякога, когато жената е открита се усеща уязвима. Това се приема като че ли ще доведе до опасности. По-лесно е да се скриеш от света , от любовта, да не си позволяваш да чувстваш нищо, да не си позволяваш да се привързваш и да обичаш …. = ходещ мъртвец. Любовта предполага да бъдеш уязвима и в същото време тя ти дава усещането, че живееш! За да откриеш любовта в себе си трябва да се изправиш лице в лице с болката – да я признаеш и приемеш и само тогава ще започнеш процеса на самоизцеление на четирите тела!

Най-страшната зависимост в света е зависимостта от любовта. Когато в нас няма любов, ние сме като просяци, готови да се задоволят с всякакви отпадъци, с всеки подхвърлен кокал само за да задоволят дивия любовен глад. Тогава лягат с първия срещнат, унижават се, тровят живота си, опитвайки се да отговорят на очакванията на другите и търсейки внимание – само за да запълним зеещата празнина в нас – да получим нечия любов. Целият ужас е, че нито един мъж не може да я запълни.

Всичко тече, всичко се променя! Водата е символ на промените. Тя е изменчива и все пак се запазва, казвайки на жената ти можеш да се променяш , заради мъжа, но все пак съхраняваш себе си цялостна. Хората на водата са много емоционални и понякога потока от чувства, които могат да излеят върху партнъора се превръща в стихиино бедствие. Момичето е истински алтруист, долавя чувствата на околните и винаги се притичва на помощ, дори да не й е искана. Тя разбира и подкрепя другите – добър приятел е. Понякога изпада в емоционална зависимост от околните. Фантазира доста, идеалист,  отдава огромно значение на миналото. Нагажда се според обстоятелствата = приспособимост. Хората под знака на водата се стремят към духовното, търсят смисъла на живота и отделят голямо внимание на вътрешните чувства.

Научи как лесно да влизаш в това състояние с тези уникални практики: https://vanyapavlova.com/courses-page/zhenski-energijni-praktiki-3/

__________________
Ваня Павлова
семеен терапевт
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар