ТЕСТ за определяне състоянията на жената

ТЕСТ за определяне състоянията на жената

Прочетете внимателно, сравнете, помислете кои 2 описания са най-близко до вас?
1. Добре предвиждам бъдещето и често си спомням миналото. Стремя се към новото и към промени. Склонна съм към колебания и съмнения, не винаги съм уверена в себе си, понякога съм разсеяна. Повече ме влече теорията, отколкото практиката. Обичам творческата дейност и експериментите, но неохотно отделям време да проверя своите предположения и резултатите от дейността.

2. Не обичам да изяснявам причините за кавгите и недоразуменията; слагам разума над чувствата; съдя за хората обективно независимо от симпатиите. Предпочитам да не обсъждам теми от личния живот, както моя, така и на другите. Мога логично да аргументирам мнението си и да проявявам твърдост при изпълнение на решенията си.

3. Склонна съм на компромиси заради добрите отношения. Чувствата и взаимоотношенията между хората ме интересуват. Стремя се да доставям удоволствия на хората, често правя комплименти. Интересувам се и обсъждам моменти от личния живот. Трудно ми е да съдя обективно за хората без да се влияя от своите симпатии и антипатии.

4. Аз съм реалист, не обичам празните фантазии, аз съм практична и дейна, уверена в себе си. Предпочитам да не разпилявам силите си за няколко неща едновременно, а старателно върша само едно нещо. Обичам да правя много неща със собствените си ръце, проверявам резултатите от това, което съм направила аз или другите. С удоволствие върша битови и практични дела, грижа се за близките си. Внимателна съм към детайлите и не обичам непроверени предположения, още по-малко пък методи за работа.

1. Любовница
2. Кралица
3. Момиче
4. Домакиня


Именно в тези състояния, които НЕ приемаме, изпитваме най-големи затруднения!

Защо жената не може да бъде само в едно състояние и това може да се обърне срещу нея?
Много е важно, дори и влюбена лудо, жената да не измества своя център от себе си в мъжа – не само да му отдава сексуалната си енергия, а да започва да се грижи за него, да го храни, да взема решения вместо него…и в замяна да не иска нищо. Този алтруизъм изиграва много лоша шега и се обръща срещу жената! Мъжа започва да вижда в нея майка, която може да уважава, но не и да желая сексуално, а това може да провали напълно вашата връзка.
Единственият мъж на когото може да отделяш повече внимание и да се посветиш е твоя син – никой друг! Запомни това.

__________________
Ваня Павлова
семеен терапевт
експерт интимни отношения
създател на взаимозависимата партньорска VP-3в1-система за щастливи взаимоотношения
автор на коучинг дневника “Моето по-добро аз” и картите за сближаване “Игри на чувства”.

Няма коментари

Вашият коментар